OVER

Mooi Kut  is een kleurrijke verzameling van faalmomenten, grote en kleine irritaties, ongevonden passies, niet waargemaakte ambities en hersenkronkels in ons hoofd! 

In onze huidige maatschappij zijn we zo gefocust op positiviteit, geluk en een betere ‘zelf’. Hierdoor laten we het onlosmakelijke deel van ons leven zoals het falen, verdriet en tegenslag niet (genoeg) zien en kunnen we er steeds minder goed mee om gaan. De burn-out het nieuwe normaal geworden en vier op de 10 Nederlanders heeft ten minste één keer in zijn leven last van psychische klachten.

 

Met Mooi Kut wil ik laten zien dat het normaal en OK is om gevoelens van onzekerheid, schaamte en verdriet te voelen.   Juist door hier ruimte aan te geven voor onszelf en deze gevoelens en gedachten met elkaar te delen, kunnen we er beter mee omgaan en worden ze wat minder zwaar.

Door de humoristische insteek opent  het Mooi Kut  al snel een gesprek rondom psychische klachten en bied het veel herkenning.  De kaartenserie is ontworpen om een helpende hand te bieden aan iemand waar het (even) niet zo goed mee gaat. Hiermee wil Mooi Kut oproepen om meer met elkaar te delen en elkaar te steunen.

"Ik vind ook dat we wat meer elkaars psycholoog moeten zijn in de gewone lastigheden van het leven. We moeten niet noodzakelijk naar de psycholoog, maar we moeten elkaar vinden."

- Dirk de Wachter -

 

Daarnaast is Mooi Kut vinden op instagram waar het een platform is voor al die gedachten die allemaal wel eens hebben, in meer of mindere mate. Hoe meer we deze gedachten voorbij zien komen hoe normaler ze worden!

Ik hoop dat mensen herkenning vinden en dat we samen meer openheid creëren rondom dit thema.

Soms is het leven kut. 
En dat mag, het hoort erbij, en dat is mooi.

1/9

inkijkexemplaar

Ik wilde je even laten weten dat sinds het Mooi Kut magazine in de wachtkamer heb neergelegd, we enorme positieve, fijne reacties krijgen van cliënten. Velen vinden het enorm herkenbaar, geruststellend en confronterend ineen. Het is een gekoesterd, gewaardeerd deel van de wachtkamer geworden!

Leslie, psychotherapeut

logo_CFC_RGB_def.png

Mooi Kut is tot stand gekomen via een crowdfunding bij voordekunst.nl. Maarliefst 91 donateurs hebben mij geholpen bij het verwezenlijken van het magazine, met extra dank aan:

giro.png